Suomi kohisee kiekko-Leijonien voitonjuhlinnasta, mennään kissanhännänvetoa puoleen jos toiseen. Jokaisella on Mielipide. Se oikea, tottakai, jota vankkumattomasti puolustetaan. Minullakin on mielipide, ja koska tämä on minun blogini, esitän sen täällä.

Minä  tunnustan kuuluvani tiukkapipo-leiriin, jonka mielestä Leijonien julkijuhliminen vedettiin tälläkertaa vähän överiksi. Voi olla, että samoin kävi vuonna 1995 myös, mutta silloin internetin ihmemaa ei vielä levitellyt jokaista kännimokaa liki jokaisen silmien eteen. Ei paljon kamerakännyt räpsyneet silloin. Nyt kaikki on youtubessa tirkisteltävänä ja  märehdittävänä ja Nurmisen surullisenkuuluisa "ilmaveivi" löytyy monesta mediasta videoklippinä.  Maailma muuttuu, eskoseni.

EN ole sitä mieltä, etteivät Leijonat olisi juhliaan ANSAINNEET, siitä ei ole kysymys! Ovat minun puolestani ansainneet vaikka kahden viikon koomakännit, jos se oikealta tavalta tuntuu juhlia. Mutta minun mielestäni Leijonat EDUSTIVAT vielä voitonjuhlissaankin. Minua hävetti tasavallan presidentin saama humalainen halaus! Vaikka presidentti kansannaisia onkin, niin jotain rajaa hei sentään!

Minkälaisen kuvan urheilusta ja urheilijoista tuo välittää, vaikka niille Leijonia sokeasti ihannoiville junioreille? Minkälaista Suomikuvaa maailmalle? Eikö Suomessa osata juhlia ilman, että pitää vetää kovat kännit? Toki ihan jokaisella voi joskus livetä, olen itse elävä esimerkki siitä... Mutta en haluaisi välittää omille lapsilleni petrinygårg-tyylin asennetta, että vain kännissä kaikki on kivaa. Minusta se kielii jostain sellaisesta arvomaailman köyhtymisestä, etten siitä välitä. Tässä maassa kun on niitä viinalle heikkoja, joiden elämän se aine tuhoaa. Ja joiden läheisten elämään se vaikuttaa myös... (Veljeä oli kuulemma käynyt tuolilta tipahtamisen jälkeen lanssi paikkaamassa. Kyllä kännissä on kivaa.)

Ei se ole paha asia, jos tästä keskustellaan puoleen jos toiseenkin, päinvastoin. Tekee ihan jokaiselle hyvää tuulettaa joskus mielipiteitään. Minusta se, että tämä asia nostettiin tältäkin kantilta esille, ei ole kaksinaismoralismia eikä sormellaosoittelua, vaan ihan hyvä pointti, jonka miettiminen ei ole ollenkaan huono asia, vaan osoitus siitä, ettei ihan kaikki sittenkään ole yleisesti hyväksyttyä ja sallittua.

Saa juoda, saa juhlia, mutta tässä tapauksessa sen olisi voinut tehdä hieman matalammalla profiililla. Ugh, olen puhunut. Piste ja aamen :)