Meillä alkaa kodinhoitohuoneen remppa, kunhan toimeen tartutaan. Tai puoliso tarttuu. Minä vaan sisustan ja valitsen värit sekä lyön tahtia. Kodinhoitohuoneesta lentää kotiloiste katosta kauas hornanjorpakkoon ja tilalle tulee joku hiukan tyylikkäämpi valaisin. Seinät saa pintaansa maalattavan tapetin ja siihen kivan maitokahvinruskean sävyn. Kattoonkin tulee niiden trendivalaisimien lisäksi uusi pinta. Haaveilen kodinhoitohuoneesta, jossa ei olisi päättymätöntä sukkarumbaa ja kiikkuvia pyykkikasoja. Siihen ei taida remppa tepsiä?

Siellä aikaisemminmainitussa paikallisessakin on remppa! (Taas tuli siellä käytyä, kun autoin ystävää alkoholiongelmansa kanssa. Ongelma piilee kaappiin kasaantuvissa ja pölyttyvissä pulloissa. Vähän saatiin vanhaa varastoa vajenemaan. Illan suosikkidrinksu oli Avalon, kokeilkaapas! Tunnetaankohan se jossain rupisammakon nimellä?)Vastahan pubin puoli 15 vuotta sitten laitettiin uusiksi, ja kantakeijot hädintuskin ovat oppineet elämään ilman loosheja! Taas mullistuu paikallinen ravintolaelämä, baaritiski siirtyy ihan paikasta toiseen! Puolisolla on sormensa pelissä sähköistyksen remontin kanssa. Annoinkin kotona sunnuntaina aamuyöstä palautetta paarin vessan liian kirkkaista valoista. Siellä näemmä mennään äärimmäisyydestä toiseen - joinain iltoina siellä on käyty sytkärin kajossa siideripissillä, kun valot ovat palaneet loppuun kesken illan. Nyt armelias hämärä ei kätkenyt mitään, ja varmennuspuuterikerroskin jäi laittamatta. Oven salpalukot siirtyvät vuosi vuodelta tasaista tahtia ylemmäs, kun ne irtovat aina välillä paikoiltaan. Toivon rempan laajenevan vessaan parin vuoden sisällä, tai jää minulta kohta ovi laittamatta lukkoon...

Kylddyyriä nautin tänään paikallisen harrastajateatterin näytelmän muodossa. Ihan lajiuskollinen kipale rillumareitä oli. Naurattikin vähän. Pikkuisen liikaa oli "musiikki soi pimeässä"-kohtia kohtausten väleissä. Osa näyttelijöistä ylinäytteli, mutta se kuulunee asiaan.Väliaikapulla oli jäänyt vaaleaksi, mutta kahvi oli hyvää. Loppuratkaisu ei saanut haukkomaan henkeä yllätyksestä, mutta oli onnellinen kaikinpuolin.

Viikko jatkuu töiden ja rästikotitöiden merkeissä. Palataan astialle, kunhan päiviteltävää ilmaantuu.